Over Het Fruitorkest

Het kinderboek Het Fruitorkest is geschreven voor kinderen in de kleuterleeftijd. Het boekje is ook geschikt als bijdrage aan projecten tegen pesten op de onderbouw van de basisschool.

Het beschrijft op humoristische wijze hoe groente en fruit op de marktkraam elkaar discrimineert. De hoofdpersonages, Appie appel en Bonita banaan, vluchten weg van het geruzie en beleven samen spannende avonturen.

Het verhaal wordt verteld in rijmvorm. Dit is prettig om naar te luisteren en de cadans helpt jonge kinderen om zich te concentreren. In het verhaal zijn twee liedjes verwerkt, die de kinderen kunnen meezingen.

Voor de illustraties in het kinderboek zijn foto’s gemaakt van locaties in Amsterdam, zoals bijvoorbeeld de Albert Cuyp markt en de Amstel. Er zijn poppen gebruikt uit poppentheater voorstellingen van de schrijfster.

Praktisch

Het Fruitorkest bestaat uit een full colour boekje met harde kaft en een CD. Op de CD wordt het boekje voorgelezen. Daarin zijn 2 liedjes verwerkt: ‘Het Bananenlied’ en ‘Ben je zoet of zuur?’.

De liedjes staan ook los op de CD.

Prijs € 14,95 (excl. € 1,95 verzendkosten)

Bestellen is eenvoudig, klik hier.

Een deel van de opbrengst van dit boekje wordt geschonken aan goede doelen organisaties voor kansarme kinderen in Nederland en andere delen van de wereld.